YIT peruskorjaa kouluja Espoossa elinkaarimallilla

Perinteisestä kilpailutuksesta poiketen elinkaarimallissa rakentaja on mukana heti suunnitteluvaiheessa ja vastaa paitsi rakentamisesta myös rakennuksen ylläpidosta. Käytännössä koulun tilaaja – kunta tai kaupunki – saa yhdellä sopimuksella toimivan rakennuksen esimerkiksi 20 vuodeksi ennakkoon tiedossa olevalla hinnalla.

Espoossa YIT toteuttaa elinkaarimallilla koulujen peruskorjauksia ja laajennuksia. Tällä hetkellä hankekokonaisuuksia on meneillään kaksi. Ensimmäinen kokonaisuus on valmistumassa vaiheittain: Kirstin koulu valmistuu syyslukukaudelle ja Viherlaakson koulu ja lukio on korjausvaiheessa. Toiseen kokonaisuuteen kuuluvat Tuomarilan ja Laajalahden koulut ovat suunnitteluvaiheessa, ja niiden rakentamisvaihe alkaa syksyllä 2019.

Elinkaarimallin lisäksi YIT rakentaa kouluja perinteisesti urakoiden. Tuore esimerkki on Espoossa Tietotie 6:een tehty käyttötarkoituksen muutos. Vanhaan toimistokiinteistöön avautuu uusi Otaniemen lukio, joka otti ensimmäiset opiskelijansa vastaan nyt elokuussa.

Kesälomien jälkeen 800 lukiolaista palaa koulun penkille uudessa opinahjossa, kun Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukiot yhdistyvät Otaniemen lukioksi. Aalto-yliopiston metroaseman vieressä sijaitseva koulu tarjoaa opiskelijoille yleislukion lisäksi mahdollisuuden opiskella matematiikka- ja luonnontiedelukiossa tai teatteri- ja mediapainotteisella lukiolinjalla.

Kuvan lähde: YIT.