Oulun Tuirassa rakennetaan uutta vanhaan sovitellen

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut vuoden 2019 kaupunginosaksi Tuiran Oulussa. Kävelymatkan päässä Oulun ydinkeskustasta sijaitsevassa Tuirassa on 7 000 asukasta.

Palkitsemiskriteereiden mukaan Tuirassa arvostetaan vanhoja taloja, ja uutta rakennetaan yhteensopivalla tavalla. Oulujoen suisto ja Tuiranpuisto tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoilulle ja virkistäytymiselle.

Yhdistyksiä on paljon, ja alueen asukkaat ottavat aktiivisesti osaa alueensa kehittämiseen. Onnistunut kansalaistoiminta metsäisen puiston ja koulun säilyttämisen puolesta on lisännyt kaupunginosan yhdessä toimimisen henkeä.

Vuoden kaupunginosakilpailuun lähetettiin tänä vuonna 200 hakemusta. Monissa ehdotuksissa ehdotettiin samaa aluetta, joten ehdokkaina oli tänä vuonna kaikkiaan 90 kaupunginosaa 29 eri kaupungista.

Vuoden kaupunginosa -palkinnon saaja julkistettiin Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tuusulassa 9. elokuuta.

Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö sekä Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurimme monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Kuvan lähde: Oulun kaupunki.