Tilastokeskus: Rakentamisen palkkasumma kasvoi 7,5 prosenttia

Palkkasumma kasvoi maalis-toukokuussa kaikilla päätoimialoilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen (7,5 %), yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (6,8 %) ja muiden palveluiden (5,1 %) toimialoilla. Maltillisimmin palkkasumma kohosi rahoitustoiminnan toimialalla (1,5 %). Palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla maalis-toukokuussa 4,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Projektiuutiset: Viherkatto pitää rakentaa huolellisesti

Viherkattoja rakennetaan esteettisistä, terveydellisistä ja toiminnallisista syistä. Viherkatto on energiatehokas lämmöntasaaja, se vaimentaa melua, vähentää hulevesien määrää, suojaavat rakenteita ja pidentää katon käyttöikää. Suunnitteluvaiheessa tulisi huomioida muun muassa katon kantavuus, kaltevuus, vedeneristys, vedenpoisto, juurisuojaus, kasvillisuuden valinta, paloturvallisuus ja huollettavuus.

Helsingin Sanomat: Terveys- ja hyvinvointikeskus maksaa 10 miljoonaa arvioitua enemmän

Helsingin keskustaan, Kampin metroaseman lippuhallin paikalle rakennettavan kerrostalon kustannukset arvioidaan nyt 84 miljoonaksi euroksi, kun aiemmin arvio oli 74 miljoonaa. Aiemmissa suunnitelmissa palveluja oli tarkoitus tarjota sekä uudessa rakennuksessa että naapurissa sijaitsevassa Sähkötalossa. Poliitikot ovat kuitenkin linjanneet, että kaiken pitää olla saman katon alla, joten uutta pitää rakentaa lisää.

Skanska: Virtain kaupunki ja Skanska ovat sopineet kouluhankkeesta

Virtain keskustan uuteen yhtenäiskouluun tulee 500 oppilasta ja 50 esikoululaista ja kiinteistö valmistuu syyslukukaudella 2021.

Väylä: Rautatieliikenteen tärinää tutkitaan Porissa

Elokuun jälkipuoliskolla tehtävillä koeajoilla selvitetään, miten vaunun kuormausaste ja junan nopeus vaikuttavat ratatieliikenteen aiheuttamaan tärinään. Koeajot ovat osa alueen kuntien, rataverkonhaltija Väylän, operaattorina toimivan VR-Transpointin ja rahdinantajan selvitystä tavarajunien aiheuttamsta tärinästä Porin seudulla.

Sportti.com: Suomen ensimmäinen baseball-stadion avataan Helsingissä lauantaina 17.8.

Uusi baseball-kenttä sijaitsee Myllypurossa Walterinraitin ja Myllytaipaleen kulmassa, Itäkeskuksen peruskoulun vieressä. Rakentamisesta on vastannut Helsingin kaupungin liikuntavirasto yhteistyössä Pesäpalloliiton baseball-jaoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomen ensimmäisellä kansainväliset mitat täyttävällä baseball-stadionilla on nurmikenttä, katsomot ja kentän kiertävät aidat.