Lehtileikkeet: Kauppakeskus Lippulaivan urakoitsija on edelleen auki

Länsiväylä: Kauppakeskus Lippulaivan perustustyöt jatkuvat, mutta pääurakoitsijaa ei ole vielä valittu. Espoonlahden uuden kauppakeskuksen odotetaan valmistuvan keväällä 2022. 

Cityconin sijoittajasuhde- ja viestintäjohtaja Mikko Pohjala kertoo, että yhtiö on saanut tarjoukset urakoitsijoilta ja että neuvottelut ovat käynnissä. Perustusurakka, jota tekee Sierak, jatkuu vielä pitkälle ensi vuoden puolelle. Teräsrunkourakan on puolestaan juuri aloittanut JPV-Engineering.

MTV-uutiset: Liikenneministeri Sanna Marin varoittaa ylioptimistisista raidetoiveista.

Marinin mielestä uusien raidelinjausten toteuttamiseen kaavailluista hankeyhtiöistä on aiempien suunnitelmien perusteella syntynyt liian optimistinen käsitys esimerkiksi kunnille ja poliitikoille.

Hankeyhtiöitä on hahmoteltu ratkaisuksi, joiden avulla pystyttäisiin rahoittamaan ja rakentamaan uusia, nopeita raideyhteyksiä. Helsingistä pohjoiseen suuntautuvan Suomi-radan, Turun tunnin junan ja Itä-Suomen nopean yhteyden yhteenlaskettu hintalappu olisi useita miljardeja euroja.

Edellinen hallitus perusti isoja raidehankkeita varten emoyhtiön Pohjolan Rautatiet Oy:n tämän vuoden alussa. Varsinaisia hankeyhtiöitä ei kuitenkaan ehditty perustaa hallituksen eron vuoksi.

Marin kertoo alun perin toivoneensa, että nykyinen hallitus voisi perustaa omat hankeyhtiönsä jo elokuussa. Nyt hän kuitenkin ennakoi, että hankeyhtiöiden aloitus saattaa lykkääntyä.

Yle: Luksushotellin rakentaminen Kemiin on viivästynyt alkuperäisistä suunnitelmista.

Hotellikiinteistön omistaja, matkailuyrittäjä Päivikki Palosaari vakuuttaa, että projekti etenee. Kaupunki hyväksyi hiljattain asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa hotellihankkeen laajennuksineen.

Hotellihankkeesta kerrottiin kaksi vuotta sitten. Tuolloin ajatuksena oli, että projekti aloitettaisiin jo saman vuoden aikana ja uusi hotellikokonaisuus valmistuisi kuluvana vuonna, kun Kemin kaupunki täyttää 150 ja Merihovi 70 vuotta. Merihovi on Lapin toiseksi vanhin hotelli.