Laiva-asumisesta kiinnostuneita etsitään Helsingin Herttoniemeen

Helsingissä päätetään Herttoniemen Kipparlahteen kaavoitetun asuntolaivasataman perustamisesta. Tiistaina 13.8. kokoontuva kaupunkiympäristölautakunta ehdottanee kaupunginhallitukselle hankkeen hyväksymistä.

Laiturialueen aikoo vuokrata Asuntolaivurit ry, jonka lisäksi muita halukkaita ei osallistunut vuonna 2017 järjestettyyn hakuun. Yhdistyksen puheenjohtaja Mari Korhosen mukaan erilaisia rahoitusvaihtoehtoja  mietitään parhaillaan.

Yhdistys on alustavasti budjetoinut laiturin rakentamiseen ja kunnallisteknisiin töihin 300 000 euroa. Korhonen toivoo, että hankkeeseen sitoutuu kymmenen asuntolaivurin porukka, joka kustantaa kaupungin vaatimat muutostyöt joko omalla rahallaan, työpanoksellaan tai lainarahalla.

– Rakentamiskustannusten lisäksi on otettava huomioon 16 000 euron vuosivuokra, joten jos venepaikkoja jää tyhjilleen, kustannuksille voi olla hankala löytää jakajia, Korhonen toteaa.

Hankkeeseen mukaan lähtevien asuntolaivureiden on valmistauduttava myös siihen, ettei Kipparlahden satamasta tule kodin pysyvää osoitetta; kaupunki vuokraa asuntolaivoille kaavoitetun alueen Asuntolaivureille enintään viideksitoista vuodeksi.

Kuvan lähde: CC0.